BOLIGTILSYN.DK

Vær på forkant! Få et gratis tilbud på blot 5 min og
bliv dækket mod alvorlige skader på huset!
El-rapport Ejerskifteforsikring Tilstandsrapport
  • Forside
  • Ejerskifteforsikring
  • Tilstandsrapport
  • Elinstallationsrapport
  • Energimærke
  • Termografering
You are here: Home / Termografering af huset for effektiv energioptimering

Termografering af huset for effektiv energioptimering

60% af danske boliger har så ringe en energimærkning at varmeregningen er på himmelflugt!* Trækker det ind forskellige steder i dit huset? Så er det muligt at du fyre for gråspurverne og at boligen skal have en effektiv gennemgang med fokus på energioptimering!
*Kilde: danskbyggeindustri.dk

Men hvor skal du sætte ind?

Er det vinduerne der skal udskiftes? Muligt at der skal efterisoleres i ydervæggene, eller at isoleringen på loftet skal udskiftes, så varmen ikke forsvinder ud.
Du kan ikke se noget med det blotte øje og derfor er en termografering af huset en super effektivt måde at afsløre boligen og alle dens huller. Først herefter ved du hvor du skal sætte ind, effektivt!

Termografisk undersøgelse

En termografering bør du får udarbejdet af en fagperson der er uddannet i at konkludere på det resultater en undersøgelse vil vise. Der er flere fælder man kan falde i hvis man selv begynder af udforske huset med et termografisk kamera. Derved kan du altså risikere at proppe pengene i de forkerte dele af bygningen. Én af de kendte synder er sne. Sne på hustage kan give et forvrænget billede af, hvordan husets tag faktisk har det. Begynder du på at efterisolere på taget, hvor det måske ikke i første omgang er bedst givet ud, kan vil det blive omkosteligt.

Efter at termografiske undersøgelse er udført, vil den tekniske fagperson også kunne give dig en bedre indsigt i, hvor du skal sætte ind først og hvor det eventuelt bedst kan være givet ud.

Hvad er termografering?

Til at lappe hullerne i varmeregningen anvendes et termisk kamera. Kameraet har den funktion at den effektivt kan måle den varmeudstråling der kommer fra de forskellige overflader. Varmestrålingerne omsættes til varmetemperatuere og man kan derfor hurtigt få en indsigt i, hvor varmen slipper ud og kulden kommer ind.

Måden man kan opfange disse forskelle er gennem kuldebroer. Kuldebroer opstår, når kulden kan vandre gennem et materiale. Det er altså kuldebroerne, man skal have sat en stopper for, for i minimere varmetabet. For at kunne fastslå om der er kuldebroer i huset eller lejligheden, er det vigtigt at man har en temperaturforskel udvendigt og indvendigt.
Måler man en sommerdag, er der altså ikke en stor nok temperaturforskel til at en termografering vil kunne give dig de svar du søger. Derfor er det i vinterhalvåret at man får udført en termografering for at kunne se de enkelte svagheder i boligen.

Mit navn er Lasse Andersen. Det er mig der skriver her på boligtilsyn.
Jeg blev uddannet bygningskonstruktør i 2012, hvor jeg efterfølgende har arbejdet med kvalitetssikring, sprængning og korrekt bortskaffelse af materialer efter nedbrydning.
Dog er jeg også husejer og har stået med de helt samme udfordringer som dem du står med nu!
I den forbindelse valgte jeg at lave boligtilsyn.dk og dele den viden med dig, som jeg har erfaret mig fra de huskøb som jeg har været igennem.
Læs mere om boligtilsyn.dk

Kontakt

Boligtilsyn.dk
Skovly 13
8300 Odder
Mail: kontakt@boligtilsyn.dk

Nyttige links

Sitemap – Få et overblik

Om Boligtilsyn

Gennem problematikker med bolighandler, er skabt  erfaring, som  nu deles ud af. Dette skabte grobund for boligtilsyn, der allerede nu, har trods sin korte levetid, har haft flere tusinde besøgende.

Copyright © 2021 · Minimum Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Denne side benytter cookies Læs mere